RYBAŘENÍ JE LEPŠÍ NEŽ BONBONIÉRA

RYBAŘENÍ JE LEPŠÍ NEŽ BONBONIERA

 

chocolate-3040625_640

 

 

 

Možná znáte následující slavný citát z filmu Forrest Gump:

Moje maminka mi vždycky říkala: ,,Život je jako krabice bonboniéry. Nikdy nevíš, co ochutnáš´´

 

 

 

A s rybařením to je velmi podobné.  Když jsi u vody, nikdy nevíš co zrovna chytneš ( a jestli vůbec chytneš ???? ). Už to samotné očekávání je velmi vzrušující.

 

Kdyby Vás někdo požádal, abyste si vybrali mezi krabičkou bonboniéry a jednohodinovém rybaření, co byste si vybrali? Jsem si jistá, že již znám odpověď, pokud právě čtete tento článek. Ale jen pro případ, že váháte nad odpovědí, je zde několik důvodů, proč je rybaření mnohem lepší než čokoláda ????

 

Rybaření je fyzická aktivita a je skvělým doplňkem ke zdravému životnímu stylu.  Když se spustí ten slastný zvuk ´´hrčáku´´ a špička prutu Vám jde k zemi, tak věřím, že někteří z Vás by při tom sprintu k prutu předběhli i Forresta Gumpa.


Rybaření Vám zvyšuje inteligenci. Při rybolovu přemýšlíte a zkoumáte. Studujete počasí, sílu větru, tlak a jeho vliv na ryby, či analyzujete strukturu vodního dna a hledáte ty správné možnosti, jak být úspěšní. Pokaždé, když jdete k vodě, se tak můžete přiučit něčemu novému

 

Rybaření Vás nabije endorfiny a jste šťastnější. Pocit štěstí z rybolovu je mnohem udržitelnější, než nakopnutí z cukru v čokoládě. Když chytnete pěknou rybu, jste v sedmém nebi po celé dny a smějete se od ucha k uchu pokaždé při vzpomínce na danou rybářskou výpravu.

Rybaření je motivující a díky němu se zlepšujete. Pocit z úspěšného naučení nové rybářské techniky je mnohem sladší. Popřemýšlejte o tom, jak se cítíte, když zvládnete novou dovednost. Když se naučíte nový rybářský uzel nebo nahazovat do dálky, získáte ty nejsladší pocity úspěchu


Takže jak jste na tom Vy? Sáhnete po čokoládě nebo po prutu? ????

 

IMG_0300